Directori d’abastiment agroecològic

Trobareu contactes de projectes de producció agroalimentària de petita i mitjana escala d’arreu de Catalunya

Suport mutu en temps de confinament

Abastiment Agroecològic és un projecte que sorgeix durant el confinament de la primavera-estiu de 2020 de la mà d’Arran de terra i Pam a Pam. El seu objectiu consistia en donar suport a les xarxes agroecològiques dels diferents territoris de Catalunya, en un moment de grans dificultats per a moltes i d’urgència per a d’altres a l’hora de comercialitzar i distribuir els seus productes.

En el marc d’aquest projecte, es va elaborar un mapa i un directori que recullen contactes de productores i petites distribuïdores del territori per tal de facilitar l’enllaç amb consumidores que volguessin abastir-se de producte local i també amb altres productores i entitats interessades en establir sinergies.

Durant els mesos més durs de la pandèmia al 2020, es van desenvolupar una sèrie d’accions amb els següents objectius:

  • Visibilitat al directori de pagesia i mapa d’experiències en situació d’emergència
  • Suport en la cerca de solucions urgents i a mitjà termini per a la distribució agroecològica
  • Facilitació de l’enllaç a nivell local amb altres productors/es, distribuïdores, grups de consum, petit comerç, supermercats cooperatius, etc.
  • Difusió i pressió política per reforçar a la petita pagesia i rectificar mesures que afecten greument a la Sobirania Alimentària durant l’estat d’alarma causat per la covid-19.

S’ha avançat molt des d’aquell moment, i Abastiment Agroecològic es va sumar a una onada de suport mutu i solidaritat que encara avui dona fruits.

Amb aquesta pàgina, volem deixar constància del que va passar durant aquells moments intensos. Esperem que, a més, segueixi sent una eina útil per facilitar els vincles i enfortir les xarxes alimentàries locals.

Mapa de projectes agroramaders i artesanals

Directori d’iniciatives complet