Des del projecte Einateca Agroecològica presentem una nova eina per trobar proveïdores d’aliments de proximitat: el catàleg Reconnectem.

Hem creat un catàleg en línia perquè grups de consum, botigues i restaurants puguin fer comanda directament a petites productores alimentàries del seu territori. Al directori s’hi pot trobar fruita i verdura, carns, làctics, begudes, dolços, oli, ous, elaborats diversos… tot de petits projectes de proximitat.

Les xarxes que formen part d’Einateca Agroecològica han unificat la informació de les seves productores membres per posar-la a disposició de qui vulgui fer-los comandes directament. Eliminant intermediaris volem facilitar que es pagui un preu just a la pagesia i a la petita producció local. A més a més, amb el tracte directe es pot conèixer qui produeix els aliments.

Per completar el circuit amb la baula de distribució, hem col·laborat amb Som Ecologística per fer una campanya de difusió del catàleg a petits comerços i restaurants de proximitat on es fan arribar els productes en bicicleta o vehicle elèctric. Aquesta prova pilot pretén ser el primer pas per una col·laboració més extensa que aposti per un model agroecològic per mantenir viu el territori.

Amb Reconnectem volem reduir l’impacte ambiental i donar valor a allò que mengem. I ho fem conjuntament entre la pagesia, la ecologística, els comerços, els restaurants i la gent que hi consumeix.

Us hi sumeu?