Furgonetes amunt i avall repartint productes agroecològics pel territori.
I si mirem quines rutes fan per veure com es podrien connectar o aprofitar millor?

D’aquí ha sorgit la idea del mapa de rutes de xarxes alimentàries locals en el marc de lEinateca Agroecològica. S’han instal·lat 22 dispositius de seguiment amb GPS a vehicles de 12 xarxes o projectes agroecològics d’arreu del territori català. Durant 5 mesos han registrat dades al moment d’on estaven les furgonetes, quines parades feien, quanta estona… amb rutes regulars o extraordinàries i amb variabilitat estacional.

Totes aquestes dades s’han analitzat i s’han convertit en un mapa interactiu que permet superposar rutes per veure les que són coincidents segons els vehicles, dia de la setmana o més i veure les parades coincidents.  A partir d’aquí, podrem identificar possibles rutes compartides entre les xarxes i punts on poder establir nodes locals de distribució. Debatrem sobre possibles passes amb les xarxes alimentàries locals d’Einateca Agroecològica i estudiarem sinergies amb altres projectes de distribució agroecològica de Catalunya.

Moltes gràcies per fer possible aquest mapa a Mengem Garrigues, Enllaç de l’Ebre, L’Aresta, Queviure, Lo Traginer, Biogrup, Cal Roio, Kosturica, Frescoop, La Vinyeta, Llavora i Xarxa Agroecològica de la Cerdanya.