L’estudi “Nodes de la distribució agroecològica” és el resultat de l’anàlisi de rutes alimentàries a Catalunya i vol contribuir a fer més eficient la distribució agroecològica. El seguiment de les rutes s’ha fet durant 5 mesos amb dispositius GPS instal·lats en 22 vehicles de 15 xarxes o projectes agroecològics d’arreu del territori català.

Aquest informe vol ser una eina útil per engegar nous casos de distribució compartida. És a dir, acords entre projectes productius i de distribució que s’enxarxin amb punts de recollida. És per això que hem detectat i categoritzat nodes estratègics perquè les xarxes territorials es puguin interconnectar. Amb les dades recollides en aquest informe, es pot iniciar el contacte entre entitats que comparteixin parades concretes o rutes per tal de fer primers intercanvis, entregues conjuntes o inaugurar punts de recollida.

Animem també a replicar la metodologia de la recerca, és a dir, proposem continuar recavant informació sobre les rutes i parades que no hem inclòs en aquesta recerca. D’aquesta manera es podrà complementar la informació de nous territoris o en àrees concretes on es vulgui actuar.

Així doncs, si us animeu a posar fil a l’agulla per tirar endavant projectes d’acord amb les propostes de l’informe, podeu contactar amb einateca-agroecologica@riseup.net