Sembla que la venda i consum online és un fenomen imparable, i la pandèmia ha accelerat l’aparició de plataformes i la necessitat de tenir presència en els “Marketplace”. Però tot el que es compra per internet s’ha de distribuir: quina és la despesa social invisible? Quines externalitats ambientals estem ignorant? Quins models laborals s’estan imposant? I la corresponsabilitat de les consumidores, on queda? El producte fresc comporta molts més reptes i dificultats que el producte d’estoc, com està afectant la producció agroecològica?

Moltes d’aquestes preguntes (i més) afecten directament el teixit productiu agroecològic, i les xarxes alimentàries locals que sovint es creen per abordar reptes logístics i de distribució.

El dimecres 7 de juliol a les 19h, a la Plaça Vella d’Artés, volem apropar aquesta realitat i debat al públic general i a les consumidores de l’economia social i solidària. La sessió l’organitzem l’Einateca agroecològica ( un projecte engegat per l’Aresta, Arran de Terra i la XES(, en el marc de l’Escola d’Estiu de la XES i co-organitzat amb la XaSACC (Xarxa per la Sobirania Alimentària de la Catalunya Central) en el Cicle sobre sobirania alimentària de concerts de proximitat. Així després del debat hi haurà sopar i concert!

Per a qui no pugui venir a Artés, la sessió serà enregistrada i es podrà veure en directe i posteriorment en un repositori.

Comptarem amb la participació de:
– Carles Jódar (MengemBages i Camàlics): Perspectiva de la producció a MengemBages + distribució local amb programa d’inserció laboral
– Judith Saus (Fem-ho fàcil i Niu Verd): Projecte pilot de distribució comarcal d’agroproductors a Osona
– Quim Pérez (Mengem Garrigues): Enxarxament territorial de productores i elaboradores amb criteris ecosocials, amb plataforma de venda online
– Núria Soto (Mensakas): Cooperativa que neix de la lluita sindical de RidersxDerechos i aborden el repte de la última milla a Barcelona.

A més, hem convidem diferents plataformes de venda online de Catalunya, com a Fila zero, per a compartir les necessitats i debats que sorgeixin: Amazcat.cat, Compremacasa.cat, Katuma, km-0.cat, La Zona, Mercat Arrels i Oida.