Imatge cedida per Som Ecologistica

Aquest divendres 5 d’octubre, Bellpuig ha estat l’escenari de la Trobada de Xarxes Agroecològiques, acollida per BioPonent. La jornada ha reunit diverses xarxes alimentàries locals que formen part de la plataforma Einateca Agroecològica, com Mengem Ponent, Mosaic de Secà, BioPonent/ADV Ecològica de Ponent, l’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb, l’Econau, Enllaç de l’Ebre, La Diligència, Mengem Bages, La Brostada i l’Associació de Productores Agroecològiques de Catalunya. També han participat entitats dinamitzadores com Arran de terra, l’Aresta i la Xarxa d’Economia Solidària.

L’objectiu de la trobada ha estat compartir i debatre sobre necessitats i reptes col·lectius especialment relacionats amb la distribució i comercialització agroecològica, així com presentar les novetats de l’Einateca Agroecològica. Durant la jornada, s’han posat en comú les propostes de valor dels col·lectius representants, exposant les estratègies, èxits i aprenentatges de projectes innovadors i amb un marcat potencial per oferir solucions en xarxa a reptes de l’agroecologia. S’ha presentat el projecte Einateca Agroecològica als nous membres i s’ha fet un retorn de la prova pilot del catàleg Reconnectem. També s’ha avançat informació sobre la nova versió de la web, que podeu visitar a einatecagroecologica.pamapam.org i que sortirà a públic les setmanes vinents amb imatge i continguts actualitzats per facilitar l’accés als recursos agroecològics.

La trobada ha inclòs una visita al projecte de Pomona Fruits, un referent en producció ecològica, i un dinar per reforçar els vincles entre les diferents xarxes. La major part del matí s’ha dedicat a parlar sobre distribució i comercialització, destacant la importància de crear nodes logístics i millorar les iniciatives de comercialització. També s’han posat en comú les visions sobre el context polític del sector i les darreres novetats que en deriven.

Aquest tipus d’encontres demostren, una vegada més, la força de la col·laboració col·lectiva per afrontar els reptes del sector agroecològic i enfortir el teixit social i econòmic del territori.