Loading...
NOVA HOME2024-07-24T13:31:01+00:00

DEL CAMP A LA TAULA

els aliments fan un viatge que passa per diferents etapes

 i en totes existeix enxarxament!

PRODUCCIÓ
Els projectes productius són agents claus a les xarxes alimentàries locals.
TRANSFORMACIÓ
La transformació agroalimentària és clau per a dotar de valor afegir els productes primaris
DISTRIBUCIÓ
La comercialització i la distribució són dues peces fonamentals dels circuits curts estretament vinculades entre elles
COMERCIALITZACIÓ
La comercialització i la distribució són dues peces fonamentals dels circuits curts estretament vinculades entre elles
CONSUM
La comercialització i la distribució són dues peces fonamentals dels circuits curts estretament vinculades entre elles

L’enxarxament entre projectes agroecològics és fonamental per afrontar de manera col.lectiva els reptes del sector

FER XARXA ÉS CLAU

PER ARRELAR
AL TERRITORI

XARXES ALIMENTÀRIES LOCALS

  • són espais de col·laboració, suport mutu, articulació i treball conjunt entre projectes productius, projectes d’elaboració alimentària

  • responen a necessitats prioritàries com la intercooperació, la visibilització, el suport mutu i l’apropament entre l’agroecologia i l’economia social i solidària

PER QUÈ SERVEIXEN ?

Es creen per respondre a quatre necessitats prioritàries:

  • la intercooperació i l’enfortiment dels projectes de distribució agroecològica
  • la seva visibilització
  • la generació de suport mutu entre elles
  • l’apropament entre l’agroecologia i l’economia social i solidària

QUÈ LES UNEIX ?

Responen als objectius de desenvolupar circuits curts de comercialització, enfortir i augmentar la producció i consum de productes locals i/o ecològics i fomentar relacions de transparència i confiança entre els seus membres.

Aquestes xarxes sovint comparteixen valors i pràctiques vinculades a l’agroecologia, la sobirania alimentària i l’economia social i solidària, sense que l’adhesió a aquests moviments sigui un requisit estricte per les entitats que s’enxarxen.

SÓN NOMÉS DE PRODUCTORES ?

Sovint aquestes xarxes inclouen, a més dels propis sectors de la producció i elaboració, molts altres sectors i àmbits del sistema alimentari: distribució, restauració, consum responsable, turisme rural, etc. Aquesta diversitat les converteix en espais híbrids d’enxarxament al voltant de la producció sostenible d’aliments de proximitat i que aposten per criteris de justícia social i ambiental com a valors clau d’organització.

NOTÍCIES

Novetats sobre les xarxes alimentàries locals i l’agroecologia

Comercialització conjunta i distribució d’última milla a la trobada de xarxes

21 abril 2023|

Avui a Bràfim hem la segona trobada anual entre les xarxes alimentàries locals que s'articulen al projecte Einateca Agroecològica. Hem tractat sobre els reptes de la comercialització i la distribució per a les xarxes alimentàries locals. Per això començarem a treballar en l'intercanvi de productes entre xarxes de cara

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top